Mulligatawny 2 van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote ui
  • 2 courgettes
  • 3 tomaten
  • 1 grote aardappels
  • 1 appels
  • 50 gram boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 100 gram rijst
  • 1 eetlepel bloem
  • worcestershiresaus
  • zout
  • peper

Instructies

  • Hak de uien fijn.
  • Maak de courgettes, de tomaten, de aardappel en de appel schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui zachtjes goudbruin.
  • Schep de courgette, tomaat, aardappel en appel erdoor, voeg 1/4 liter bouillon met de tijm, het laurierblaadje en de kruidnagel toe en stoof het geheel afgedekt in ± 20 minuten zachtjes gaar.
  • Kook intussen in een andere pan de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Roer het kerriepoeder en de bloem door de groenten en wrijf de massa boven een soeppan door een zeef.
  • Voeg de rest van de bouillon toe en warm de soep al roerend goed door.
  • Breng de soep op smaak met worcestershiresaus, zout, peper en eventueel nog wat kerriepoeder en roer er de rijst door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst India