Musaka s kartofi

moussaka met aardappelen
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels vastkokende
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 g uien
  • 400 g roma tomaten gepelde zonder pit
  • 1 dl witte wijn
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels bonenkruid
  • 1 volle eetlepel komijnzaad
  • droog wittebroodkruim van pitabroodje
  • 1 ei
  • liter Bulgaarse yoghurt of Griekse yoghurt
  • 50 g kasjkaval geraspte of Leerdammer
  • paprikapoeder

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
  • Kook ze in ruim water net gaar, giet ze af en laat ze uitdampen.
  • Verhit de olie matig in een koekenpan en bak de in ringen gesneden uien onder deksel zachtjes glazig.
  • Doe de in stukken gesneden tomaten en de wijn erbij, laat zachtjes tot een gebonden saus inkoken en breng de saus flink op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi de ovenschaal met broodkruim.
  • Leg plakken aardappel op de bodem, leg daar een laag uimengsel op, bestrooi met bonenkruid en komijn en leg er dan weer een laag aardappel en uimengsel met kruiderij op.
  • Klop de yoghurt los met het ei en verdeel dit over de bovenkant.
  • Meng de kaas met 2 eetlepels broodkruim en wat paprikapoeder en strooi dit bovenop de schotel.
  • Bak het gerecht 30 minuten op 200°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een krop sla, aangemaakt met een vinaigrette van notenolie en frambozenazijn en drink er een glas Pinot Blanc bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Rusland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch