Nachos-schotel met tonijn, avocado en cheddarkaas

Geroosterde Maïs en Tonijn Nacho-Schotel met Avocado

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakken Aviko Easy Veggie Roasted Corn à 450 g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 3 tomaten in kwarten gesneden en zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • 1 avocado gehalveerd, ontpit en in blokjes
  • 50 g groene jalapeñopepers uit een potje grof gesneden
  • 150 g tortillachips naturel
  • 1 blikje tonijnstukken in olijfolie à 145 g
  • 150 g geraspte cheddarkaas
  • 1 bosui in ringetjes gesneden
  • 100 g cherrytomaatjes in kwarten
  • 125 g crème fraîche

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Bak de Easy Veggie Roasted Corn gedurende 9 minuten op middelhoog vuur.
  • Schep regelmatig om.
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Schep de geroosterde maïs in een ovenschaal en bedek met de tortillachips.
  • Verdeel de rode ui, tomaat, avocado, tonijn en jalapeñopepers over de chips.
  • Bestrooi het geheel met de geraspte cheddarkaas.
  • Bak de nachos 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is.
  • Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en de cherrytomaatjes in kwarten.
  • Meng de cherrytomaatjes met de crème fraîche.
  • Bestrooi de uit de oven gekomen nachos-schotel met de bosui en serveer met de tomaatjescrème.

Notities / Tips / Wijnadvies

Onder de nachos bevindt zich een heerlijke groenteschotel van geroosterde maïs, kidneybonen, vegetarisch gehakt, rode paprika, aardappel en kruiden. Dat maakt ‘m meteen geschikt als hoofdmaaltijd, boordevol groenten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Taco's & Nacho's
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch