Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 pakken Aviko Easy Veggie Roasted Corn à 450 g
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 3 tomaten in kwarten gesneden en zaadlijsten verwijderd, in blokjes
- 1 avocado gehalveerd, ontpit en in blokjes
- 50 g groene jalapeñopepers uit een potje grof gesneden
- 150 g tortillachips naturel
- 1 blikje tonijnstukken in olijfolie à 145 g
- 150 g geraspte cheddarkaas
- 1 bosui in ringetjes gesneden
- 100 g cherrytomaatjes in kwarten
- 125 g crème fraîche
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan.
- Bak de Easy Veggie Roasted Corn gedurende 9 minuten op middelhoog vuur.
- Schep regelmatig om.
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Schep de geroosterde maïs in een ovenschaal en bedek met de tortillachips.
- Verdeel de rode ui, tomaat, avocado, tonijn en jalapeñopepers over de chips.
- Bestrooi het geheel met de geraspte cheddarkaas.
- Bak de nachos 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is.
- Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en de cherrytomaatjes in kwarten.
- Meng de cherrytomaatjes met de crème fraîche.
- Bestrooi de uit de oven gekomen nachos-schotel met de bosui en serveer met de tomaatjescrème.
Notities / Tips / Wijnadvies
Onder de nachos bevindt zich een heerlijke groenteschotel van geroosterde maïs, kidneybonen, vegetarisch gehakt, rode paprika, aardappel en kruiden. Dat maakt ‘m meteen geschikt als hoofdmaaltijd, boordevol groenten!