Nargisi kofta

Indiase 'Schotse' eiercurry
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 eieren
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 grof gehakte teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 bosje verse koriander
  • plantaardige olie om te bakken

Saus:

  • 150 gram ghee
  • 4 grote gesnipperde uien
  • 3 gesnipperde teentjes knoflook
  • 15 cm verse gemberwortel geschild en in schijfjes
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 1 ½ theelepel chilipoeder
  • 1 ½ theelepel kurkuma
  • 150 gram tomatenpuree
  • 6 dl volle runderbouillon
  • 2 theelepels garam masala

Instructies

  • Kook 6 eieren hard en laat ze afkoelen. Meng het gehakt met zwarte peper,
  • zout, knoflook, komijn en het merendeel van de koriander; bewaar wat
  • blaadjes voor garnering. Hak het met het fijnste blad in de keukenmachine en
  • bind met het 7e ei.
  • Kneed het mengsel goed en verdeel in 6 porties.
  • Pel de gekookte eieren en vorm het gehakt er in een bal omheen. Verhit 1 cm
  • olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de gevulde ballen in 8-10
  • minuten op een matig vuur aan alle kanten goudbruin. Schep ze op met een
  • schuimspaan, laat ze uitdruipen op keukenpapier en houd ze warm in de
  • oven.

Voor de saus:

  • Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit de uien, knoflook en
  • gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht. Voeg zout, peper, chilipoeder
  • en kurkuma toe, roer goed en bak 2 minuten verder. Roer de tomatenpuree en
  • bouillon erdoor en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten flink
  • doorkoken (zonder aanbranden) tot de saus tot ongeveer driekwart is
  • ingekookt.
  • Voeg de eierballen toe en laat ze 15 minuten zachtjes stoven, bestrooi met
  • garam masala en schep de saus even om.
  • Doe alles in een ruime, warme schaal en garneer met de bewaarde koriander.
  • Noot: In India is het gebruik van eieren tot op zekere hoogte nog steeds een
  • vorm van luxe. Dit gerecht van gehakt met eieren in een volle tomatensaus
  • vormt een
  • uitstekende hoofdschotel voor ieder currymaal

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot: In India is het gebruik van eieren tot op zekere hoogte nog steeds een vorm van luxe. Dit gerecht van gehakt met eieren in een volle tomatensaus vormt een uitstekende hoofdschotel voor ieder currymaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Ei
Land van herkomst India