Nasi Kebuli

kip met gekruide rijst en ananas
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 el. plantaardige olie
  • 1 rode ui grote of gewone ui, gesnipperd
  • 6 tl. knoflook fijngehakte
  • 4 tl. gember fijngeraspte
  • 2 tl. korianderpoeder
  • 1 tl. nigellapoeder
  • ½ tl. versgemalen zwarte peper
  • ¼ tl. nootmuskaat geraspte
  • 1 stukje kassie of een kaneelstokje van 5 cm.
  • 6 kardemompeulen opengesneden en geplet
  • 2 kruidnagels
  • 300 gr. kipfilet in blokjes van 1 cm.
  • 685 ml. kippenfond warme
  • 1 stengel vers citroengras alleen de onderste 10 cm. geplet
  • 1 tl. zout
  • 350 gr. langkorrelige rijst gewassen en uitgelekt
  • 200 gr. ananas in blokjes, vers of uit blik
  • 2 el. sjalotjes gefrituurde ter garnering
  • takjes verse koriander of munt, ter garnering

Instructies

  • De olie verhitten.
  • Uien, knoflook en gember 3 min. bakken.
  • De koriander, nigella, peper, nootmuskaat, kassie, kardemom en kruidnagels erbij doen en 1 min. bakken.
  • De kip toevoegen en op een laag tot middelhoog vuur ongeveer 3 min. meebakken tot het vlees van kleur veranderd.
  • De warme kippenfond erbij gieten.
  • Citroengras en zout toevoegen, alles aan de kook brengen, deksel op de pan leggen en 5 min. zachtjes doorkoken tot het vlees gaar is.
  • De kip met een schuimspaan in kleine kom scheppen.
  • De rijst in de fond strooien, aan de kook brengen 5 min. zonder deksel zachtjes koken tot de fond helemaal is opgenomen door de rij
  • De kipblokjes erop leggen.
  • Het deksel op de pan leggen en alles op een heel laag vuur nog 10 min. verwarmen.
  • De stukjes ananas toevoegen en met een vork omscheppen.
  • Het kaneelstokje en het citroengras uit de pan nemen.
  • De rijst in een schaal overdoen en garneren met de sjalotjes en de koriander of munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Indonesië