Nasi Kebuli
kip met gekruide rijst en ananas
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 2 el. plantaardige olie
- 1 rode ui (grote of gewone ui, gesnipperd)
- 6 tl. knoflook (fijngehakte )
- 4 tl. gember (fijngeraspte )
- 2 tl. korianderpoeder
- 1 tl. nigellapoeder
- ½ tl. versgemalen zwarte peper
- ¼ tl. nootmuskaat (geraspte )
- 1 stukje kassie (of een kaneelstokje van 5 cm.)
- 6 kardemompeulen (opengesneden en geplet)
- 2 kruidnagels
- 300 gr. kipfilet (in blokjes van 1 cm.)
- 685 ml. kippenfond (warme )
- 1 stengel vers citroengras (alleen de onderste 10 cm. geplet)
- 1 tl. zout
- 350 gr. langkorrelige rijst (gewassen en uitgelekt)
- 200 gr. ananas (in blokjes, vers of uit blik)
- 2 el. sjalotjes (gefrituurde ter garnering)
- takjes verse koriander (of munt, ter garnering)
Bereidingswijze:
- De olie verhitten.
- Uien, knoflook en gember 3 min. bakken.
- De koriander, nigella, peper, nootmuskaat, kassie, kardemom en kruidnagels erbij doen en 1 min. bakken.
- De kip toevoegen en op een laag tot middelhoog vuur ongeveer 3 min. meebakken tot het vlees van kleur veranderd.
- De warme kippenfond erbij gieten.
- Citroengras en zout toevoegen, alles aan de kook brengen, deksel op de pan leggen en 5 min. zachtjes doorkoken tot het vlees gaar is.
- De kip met een schuimspaan in kleine kom scheppen.
- De rijst in de fond strooien, aan de kook brengen 5 min. zonder deksel zachtjes koken tot de fond helemaal is opgenomen door de rij
- De kipblokjes erop leggen.
- Het deksel op de pan leggen en alles op een heel laag vuur nog 10 min. verwarmen.
- De stukjes ananas toevoegen en met een vork omscheppen.
- Het kaneelstokje en het citroengras uit de pan nemen.
- De rijst in een schaal overdoen en garneren met de sjalotjes en de koriander of munt.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook