Nasi met gewokte kabeljauw, limoen en koriander

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • 400 g kabeljauwfilet
  • Conimex Wok Olie
  • 1 pakket nasigroenten 600 g
  • 1 limoen
  • 4 eetlepel(s) koriander fijngehakte

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Wel de groentemix (uit het pakje) minstens 10 minuten in 1 dl heet water.
  • Snijd de visfilet in blokjes van 3-4 cm.
  • Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de visblokjes voorzichtig in ca. 3 minuten gaar.
  • Haal ze uit de wok en houd ze warm.
  • Zet de wok terug op het vuur, voeg de groenten toe en wok ze 3 minuten.
  • Rasp ondertussen de schil van de limoen boven de wok.
  • Voeg de gewelde groentemix, de kruidenmix (uit het pakje) en de rijst toe.
  • Warm het geheel goed door.
  • Halveer de limoen en pers deze boven de nasi uit.
  • Schep voorzichtig de gare visblokjes door de nasi.
  • Verdeel de nasi over de borden en bestrooi met de koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Geef er Conimex Atjar Tjampoer of Taugé als een frisse salade bij.

Variatietip:

Vervang de limoen door een citroen en de koriander door bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Roerbakken / Wokken / Vis
Land van herkomst Oosters