Nasi van Quinoa

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 125 g bacon in reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 tl gemalen komijnzaad djintan
  • 1 tl gemalen koriander ketoembar
  • 0,5 tl gemberpoeder djahe
  • 400 g Chinese roerbakgroenten
  • zout en peper
  • eventueel sambal of rode peper

Instructies

  • Was de quinoa grondig (dit gaat het beste in een zeef), anders kan de quinoa bitter smaken.
  • Breng de quinoa aan de kook en kook 12 minuten in 2 delen water (of bouillon) op 1 deel quinoa (oftewel 300 ml).
  • Verhit de olie in een wok.
  • Bak het spek in 3 min. knapperig en schep het uit de wok.
  • Fruit in de wok in het spekvet de ui en de knoflook 1 min.
  • Bak het komijnzaad, de gember en de koriander 1 min. met de ui mee.
  • Voeg de roerbakgroenten toe. Bak de groenten in 4 min. knapperig gaar.
  • Giet de quinoa af indien nodig.
  • Meng de quinoa en het spek door de groenten.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Lekker met sambal of een rood pepertje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Superfood