Nassi

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje nassi groente gedroogde
  • 1 prei
  • kipfilet of kalkoenfilé‚ (ca. 250 gram) OF dezelfde hoeveelheid varkensvlees (spek)
  • rijst
  • 1 teentje knoflook
  • sambal oelek
  • ketjap manis
  • olie slaolie - olijfolie

Instructies

  • Laat de nassi-groenten in lauw water weken.
  • Was en snijd de prei, en laat hem goed uitlekken.
  • Pel het teentje knoflook.
  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit de olie in een wadjan, wrijf hem in met het teentje knoflook en bak daar het in stukjes gesneden vlees in.
  • Als het vlees mooi bruin en gaar is, schep je het met een schuimspaan uit de olie.
  • Bak nu de prei in de olie tot deze BIJNA gaar is.
  • Voeg nu de geweekte nassigroenten - sambal (1 theelepe- ketjap (scheutj- en het geperste teentje knoflook toe.
  • Laat dit onder goed doorroeren weer lekker heet worden.
  • Als er te veel olie in de wadjan zit kun je dit nu nog verwijderen (met een juslepel).
  • Voeg er nu het vlees en de rijst aan toe, en breng het geheel weer op temperatuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met:
komkommer - augurken - banaan - atjar - kroepoek - gebakken eieren - saté - etc. etc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Kip / Rijst