Niewjaarswafels met Boerenjongens

Een echt Limburgse Oud & Nieuw-traditie is het bakken van Nieuwjaarswafels met boerenjongens.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot boerenjongens
  • 250 gram boter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 3 dl melk

Instructies

  • Laat de boerenjongens uitlekken, bewaar het vocht.
  • Roer de boter samen met de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en piekig en mix er één voor één de eieren door.
  • Zeef het bakmeel met het zout en roer dit in gedeelten door het beslag.
  • Verwarm de melk tot lauw en voeg die bij beetjes toe.
  • Voeg, als het beslag in stukken van de lepel valt, geen melk meer toe.
  • Roer er nog 1 eetlepel opgevangen brandewijn door.
  • Vet een (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels met een beetje olie in en bak van het beslag ± 25 wafels.
  • Bestrooi ze met poedersuiker.
  • Lekker met een glaasje van de opgevangen brandewijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Oud & Nieuw