Noedelsoep met oesterzwammen en kip
Ingrediënten
- 150 g oesterzwammen
- 3 lente/bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 200 g kipfilet
- 2 eetlepel(s) arachideolie of wokolie
- 2 eetlepel(s) oestersaus Nam Pla (Thaise vissaus) of ketjap asin
- 1 l kippenbouillon van tablet of uit pot
- 150 g mihoen of glasnoedels
- zout
- 2 eetlepel(s) gehakte koriander vers of diepvries
Instructies
- Borstel of veeg de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes.
- Verdeel de uitjes in ringetjes.
- Pel de teentjes knoflook en snijd ze in flinterdunne plakjes.
- Snijd de kipfilet in dunne smalle reepjes.
- Verhit de olie en roerbak hierin de knoflook en kip 3 minuten.
- Voeg de oesterzwammen en de bosuitjes toe en bak 2 minuten.
- Roer de oestersaus erdoor en giet de bouillon erbij.
- Voeg de noedels toe en kook zachtjes circa 3 minuten (zie de aanwijzing op de verpakking).
- Voeg zout naar smaak toe.
- Serveer de soep bestrooid met koriander.