Noedelsoep met oesterzwammen en kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g oesterzwammen
  • 3 lente/bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g kipfilet
  • 2 eetlepel(s) arachideolie of wokolie
  • 2 eetlepel(s) oestersaus Nam Pla (Thaise vissaus) of ketjap asin
  • 1 l kippenbouillon van tablet of uit pot
  • 150 g mihoen of glasnoedels
  • zout
  • 2 eetlepel(s) gehakte koriander vers of diepvries

Instructies

  • Borstel of veeg de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes.
  • Verdeel de uitjes in ringetjes.
  • Pel de teentjes knoflook en snijd ze in flinterdunne plakjes.
  • Snijd de kipfilet in dunne smalle reepjes.
  • Verhit de olie en roerbak hierin de knoflook en kip 3 minuten.
  • Voeg de oesterzwammen en de bosuitjes toe en bak 2 minuten.
  • Roer de oestersaus erdoor en giet de bouillon erbij.
  • Voeg de noedels toe en kook zachtjes circa 3 minuten (zie de aanwijzing op de verpakking).
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Serveer de soep bestrooid met koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

In principe vraagt soep niet om wijnbegeleiding. Toch is het aardig hier de Chardonnay van het voorgerecht door te schenken; de aardse smaak zal zeken goed passen (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie / Soep
Land van herkomst Oosters