Oblok Oblok Koening
gestoofde tahoe en tempeh met sperziebonen
Ingrediënten
Kruiden:
- 3 theelepel trassi
- 1 theelepel ketoembar
- ½ theelepel djinten
- 2 theelepel koenjit
- 2 schijfjes laos
- 2 blaadjes salam
- 4 blaadjes djeroek poeroet
Instructies
- Snijd de tahoe en tempeh in grove dobbelstenen, de boontjes in grove stukken.
- Ui, knoflook en lomboks moeten heel fijn gemaakt worden.
- Dan de kruiden heel fijn stampen en vermengen met de ui, knoflook en lomboks.
- Dit mengsel fruiten in boter.
- Blus dit met ca. 5 dl heet water en roer goed.
- Breng het vervolgens aan de kook en laat het 5 min. sudderen.
- Voeg ook de boontjes en de tempeh toe aan het vocht en laat de boontjes half gaar worden.
- Smelt er dan de santen in en doe er de tahoe bij.
- Het gerecht is klaar als de tahoe gaar is.
- De tahoe mag niet uit elkaar vallen.