Oblok Oblok Koening

gestoofde tahoe en tempeh met sperziebonen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ blok tahoe
  • ½ blok tempeh
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode lomboks
  • 2 groene lomboks
  • 2 theelepel asem
  • ½ blok santen
  • 2 eetlepels boter
  • zout
  • bruine basterdsuiker

Kruiden:

  • 3 theelepel trassi
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel djinten
  • 2 theelepel koenjit
  • 2 schijfjes laos
  • 2 blaadjes salam
  • 4 blaadjes djeroek poeroet

Instructies

  • Snijd de tahoe en tempeh in grove dobbelstenen, de boontjes in grove stukken.
  • Ui, knoflook en lomboks moeten heel fijn gemaakt worden.
  • Dan de kruiden heel fijn stampen en vermengen met de ui, knoflook en lomboks.
  • Dit mengsel fruiten in boter.
  • Blus dit met ca. 5 dl heet water en roer goed.
  • Breng het vervolgens aan de kook en laat het 5 min. sudderen.
  • Voeg ook de boontjes en de tempeh toe aan het vocht en laat de boontjes half gaar worden.
  • Smelt er dan de santen in en doe er de tahoe bij.
  • Het gerecht is klaar als de tahoe gaar is.
  • De tahoe mag niet uit elkaar vallen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch