Oliebollen 6

Porties: 25
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 15 gram gist
  • 1 ½ dl water of melk
  • 25 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 ei

Instructies

  • Doe de bloem in een kom.
  • Verbrokkel de gist en meng hem met het lauwe water of de lauwe melk.
  • Voeg 1 eetlepel suiker toe.
  • Maak een kuiltje in de bloem, giet daar het gistmengsel in en voeg er geleidelijk de lauwe melk bij.
  • Besla het deeg flink met een houten lepel en voeg er het ei bij.
  • Bedek de kom met een doek en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  • Dompel, om plakken te vermijden, een lepel in vet of olie en schep daarmee het deeg uit de kom.
  • Bak de bollen in zeer heet frituurvet en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Dien ze op, bestrooid met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Oud & Nieuw