Omelet speciaal
Een heerlijke omelet gevuld met aardappellen, pasta en GoodBite Rul Gehakt. Zowel koud als warm verrukkelijk op de tong! Heeft u kliekjes over van groenten en pasta? Gooi ze niet weg, maar maak er eens een maaltijdomelet van. Of snij de omelet in blokjes, zodat u de volgende avond een leuk tapas-hapje hebt.
Ingrediënten
Instructies
- Snij de uitjes fijn.
- Snij de aardappel in kleine blokjes (ong. 1.5 x 1.5 cm.).
- Snij of pers de knoflookteentjes fijn.
- Snij de olijven in ringetjes.
- Verhit flinke scheut olijfolie in een stevige koekenpan.
- Voeg de gesneden aardappelblokjes toe.
- Voeg na 3 minuten de uitjes toe.
- Bak al roerend om (8-10 min.) op middelmatig vuur totdat de aardappelblokjes net gaar zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
- Doe alles op een bordje en zet even opzij.
- Klop de eieren totdat ze luchtig zijn.
- Voeg 1 dessertlepel groene pesto toe met snufje zout en peper.
- Indien gewenst ook beetje chili poeder toevoegen.
- Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan.
- Voeg dan de helft van het opgeklopte ei-mengsel toe.
- Voeg daarna het bordje met het aardappel-ui-knoflook mengsel toe.
- Voeg het pakje GoodBite Rul Gehakt in zijn geheel toe.
- Voeg de pasta en de gesneden olijven toe.
- Verspreid ingrediënten gelijkmatig over het opgeklopte ei-mengsel.
- Voeg het restant van het ei-mengsel toe.
- Bak totdat de onderkant van de omelet een mooie bruine kleur heeft. Langzaam bakken.
- Leg het bord op de pan en draai het geheel om.
- Verhit weer een beetje olijfolie.
- Laat de omelet vanaf het bord in de koekenpan glijden.
- Bak deze kant ook totdat deze een mooie goudbruine kleur heeft. Langzaam bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
• In plaats van uitjes, kunt u natuurlijk allerlei groenten voor deze omelet toevoegen of gebruiken. Zoals paprika, broccoli, boontjes etc.!! Een leuke uitdaging om creatief te koken,…….toch?
• Snij de omelet in blokjes doe er een prikkertje op en je hebt een tapashapje. Serveer met uw favoriete saus!
• Snij de omelet in blokjes doe er een prikkertje op en je hebt een tapashapje. Serveer met uw favoriete saus!