Ontbijtkoek 2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels koekkruiden
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 dl vloeibare honing
  • ½ dl melk op kamertemperatuur
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Beboter een cakevorm van 1 liter, bestuif hem met bloem en klop de overtollige bloem eruit.
  • Verwarm de oven voor op 160°c.
  • Doe de bloem met het bakpoeder en het zout in een mengkom.
  • Voeg de koekkruiden, de basterdsuiker, honing en melk toe en kneed hiervan een samenhangend deeg.
  • Schep het deeg in de vorm en dek deze met een stukje bakpapier af.
  • Zet de vorm iets onder het midden op het rooster in de warme oven en bak de ontbijtkoek in ± 75 minuten bruin en gaar.
  • Neem de vorm uit de oven, verwijder het bakpapier en keer de ontbijtkoek op het taartrooster om verder af te koelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Ontbijt