Oosterse carpaccio met bosui en gember

snel te maken
Porties: 8 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 3 bolletjes gember
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepel sherryazijn
  • 1 eetlepel Chinese sojasaus flesje a 250 ml tabasco
  • 2 pakjes carpaccio a ca. 100 g
  • 2 grote plakken kroepoek

Instructies

  • Bosuitjes schoonmaken.
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes snijden, andere in lange, dunne reepjes snijden.
  • Gember in kleine stukjes snijden.
  • In schaal ringetjes bosui, gembersiroop, olie, azijn en sojasaus door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met enkele druppels tabasco.
  • Plakjes carpaccio halveren. Met gekarteld mes elke kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken snijden.
  • Carpaccio erover verdelen.
  • Sausje voorzichtig erover druppelen.
  • Reepjes bosui en stukjes gember erover verdelen.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Oosters