Oosterse carpaccio met bosui en gember
snel te maken
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 3 bolletjes gember
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 theelepel sherryazijn
- 1 eetlepel Chinese sojasaus flesje a 250 ml tabasco
- 2 pakjes carpaccio a ca. 100 g
- 2 grote plakken kroepoek
Instructies
- Bosuitjes schoonmaken.
- 1 bosuitje in dunne ringetjes snijden, andere in lange, dunne reepjes snijden.
- Gember in kleine stukjes snijden.
- In schaal ringetjes bosui, gembersiroop, olie, azijn en sojasaus door elkaar roeren.
- Op smaak brengen met enkele druppels tabasco.
- Plakjes carpaccio halveren. Met gekarteld mes elke kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken snijden.
- Carpaccio erover verdelen.
- Sausje voorzichtig erover druppelen.
- Reepjes bosui en stukjes gember erover verdelen.
- Direct serveren.