Oosterse roerbakschotel met kip en broccoli

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zie bereidingswijze

Instructies

  • Roer in een schaal 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis met 1 eetlepel
  • gembersiroop en 1 eetlepel medium dry cherry tot een marinade en pers er 1
  • teentje knoflook boven uit.
  • Snijd 400 gr kipfilet in dunne plakjes en schep ze door de marinade.
  • Laat ze ± 15 minuten staan.
  • Snijd van 500 gr broccoli kleine roosjes van de stronk.
  • Schil de stronk en snijd deze in blokjes.
  • Snijd 3 bosuitjes en 6 baby-maïskolfjes in stukjes van ± 2 cm.
  • Halveer 1 rode Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in
  • dunne reepjes.
  • Verhit 4 eetlepels Blue Band Vloeibaar (= 50 gr) in een wok of hapjespan en
  • bak de stukjes kip rondom bruin.
  • Roerbak de broccoli en de maskolfjes ± 3 minuten mee.
  • Voeg de bosuitjes toe en roerbak het geheel nog ± 2 minuten.
  • Voeg de marinade en 1/2 dl water toe en verwarm het gerecht nog ± 3
  • minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  • Breng de schotel op smaak met sojasaus.
  • Lekker met rijst.
  • Tip: Vervang de kipfilet eens door kalkoenborstfilet en snijd deze in blokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Vervang de kipfilet eens door kalkoenborstfilet en snijd deze in blokjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Oosters