Oosterse roerbakschotel met kip en broccoli
Ingrediënten
- zie bereidingswijze
Instructies
- Roer in een schaal 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis met 1 eetlepel
- gembersiroop en 1 eetlepel medium dry cherry tot een marinade en pers er 1
- teentje knoflook boven uit.
- Snijd 400 gr kipfilet in dunne plakjes en schep ze door de marinade.
- Laat ze ± 15 minuten staan.
- Snijd van 500 gr broccoli kleine roosjes van de stronk.
- Schil de stronk en snijd deze in blokjes.
- Snijd 3 bosuitjes en 6 baby-maïskolfjes in stukjes van ± 2 cm.
- Halveer 1 rode Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in
- dunne reepjes.
- Verhit 4 eetlepels Blue Band Vloeibaar (= 50 gr) in een wok of hapjespan en
- bak de stukjes kip rondom bruin.
- Roerbak de broccoli en de maskolfjes ± 3 minuten mee.
- Voeg de bosuitjes toe en roerbak het geheel nog ± 2 minuten.
- Voeg de marinade en 1/2 dl water toe en verwarm het gerecht nog ± 3
- minuten tot de groenten beetgaar zijn.
- Breng de schotel op smaak met sojasaus.
- Lekker met rijst.
- Tip: Vervang de kipfilet eens door kalkoenborstfilet en snijd deze in blokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Vervang de kipfilet eens door kalkoenborstfilet en snijd deze in blokjes.