Oosterse roerbakschotel met koolrabi en biefstuk

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram biefstuk
  • 5 eetlepels olie
  • 4 fijngesneden plakjes verse gember
  • 500 gram koolrabi in dunne reepjes van ± 3 cm
  • 4 lente-uitjes of een stukje prei in dunne reepjes

voor de saus:

  • 4 eetlepels pikante Thaise chilisaus toko
  • 2 eetlepels Chinese sojasaus toko
  • 2 eetlepels medium dry cherry
  • 2 theelepels azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
  • Vermeng voor de saus alle ingrediënten.
  • Verhit in een wok op hoog vuur 3 eetlepels olie en roerbak de gember hierin 2-3 minuten (tot het geurt).
  • Voeg de biefstuk toe en roerbak 4-5 minuten roerbakken (tot deze ver kleurt).
  • Schep de biefstuk uit de pan en houd hem apart.
  • Verhit opnieuw 2 eetlepels olie en roerbak de koolrabi hierin 1-2 minuten.
  • Bak de lente-ui ± 1 minuut mee.
  • Roer de saus erdoor, voeg het vlees weer toe en verhit alles al omscheppend goed.
  • Serveer dit gerecht met rijst of noedels.

Tip:

  • De biefstuk blijft lekker mals als u eerst plakjes dwars op de draad (= de vezelrichting) snijdt en de plakjes pas daarna in dunne reepjes snijdt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: De biefstuk blijft lekker mals als u eerst plakjes dwars op de draad (= de vezelrichting) snijdt en de plakjes pas daarna in dunne reepjes snijdt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken / Rundvlees
Land van herkomst Oosters