Oosterse roerbakschotel met koolrabi en biefstuk
Ingrediënten
- 300 gram biefstuk
- 5 eetlepels olie
- 4 fijngesneden plakjes verse gember
- 500 gram koolrabi in dunne reepjes van ± 3 cm
- 4 lente-uitjes of een stukje prei in dunne reepjes
voor de saus:
- 4 eetlepels pikante Thaise chilisaus toko
- 2 eetlepels Chinese sojasaus toko
- 2 eetlepels medium dry cherry
- 2 theelepels azijn
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zout
Instructies
- Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
- Vermeng voor de saus alle ingrediënten.
- Verhit in een wok op hoog vuur 3 eetlepels olie en roerbak de gember hierin 2-3 minuten (tot het geurt).
- Voeg de biefstuk toe en roerbak 4-5 minuten roerbakken (tot deze ver kleurt).
- Schep de biefstuk uit de pan en houd hem apart.
- Verhit opnieuw 2 eetlepels olie en roerbak de koolrabi hierin 1-2 minuten.
- Bak de lente-ui ± 1 minuut mee.
- Roer de saus erdoor, voeg het vlees weer toe en verhit alles al omscheppend goed.
- Serveer dit gerecht met rijst of noedels.
Tip:
- De biefstuk blijft lekker mals als u eerst plakjes dwars op de draad (= de vezelrichting) snijdt en de plakjes pas daarna in dunne reepjes snijdt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: De biefstuk blijft lekker mals als u eerst plakjes dwars op de draad (= de vezelrichting) snijdt en de plakjes pas daarna in dunne reepjes snijdt.