Opor Bebek

eend met pikant gekruid vulsel
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eend met nieren en hart
  • 2 blaadje(s) salam
  • 1 blaadje(s) djeroek poeroet
  • ½ blok santen
  • ½ liter water

Voor het vulsel:

  • 1 kg tjerimee kruisbessen
  • 1 gesnipperde ui
  • 5 kemirienoten
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketoembar
  • ½ eetlepel djinten
  • ½ theelepel laos
  • 1 theelepel trassi
  • zout

Instructies

  • Maak de ingrediënten voor het vulsel fijn en vermeng ze goed met de fijngehakte niertjes en hart.
  • Vul de eend hiermee en naai de eend dicht.
  • Kook hem in water met zout en een klein gedeelte van de santen.
  • Voeg daarna de rest van de santen, djeroek poeroet en salam toe en kook het geheel gaar.
  • Haal dan de eend uit het vocht en braad hem bruin in boter.
  • Blus de eend met het kookvocht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte
Land van herkomst Indonesië