Oreo kersentaart

Oreo kersentaart

Heeft een beetje de smaak van Schwartzwalder kirsh torte. Je kunt dus als je dit wilt bij de slagroom en de koekjes nog wat kirsh toevoegen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 pakje oreo koekjes
  • 150 boter gesmolten
  • 1 pot kersen
  • 2 el aardappelzetmeel
  • 100 gram mascarpone
  • 400 ml slagroom
  • vanille extract
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • chocolade krullen

Instructies

  • Smelt de boter en maal de koekjes fijn.
  • Meng dit met elkaar en vul er de bodem van de springvorm mee.
  • Strijk glad en egaal en zet het in de diepvries om uit te harden.
  • Breng het grootste gedeelte van het kersensap aan de kook.
  • Houd een beetje achter om te mengen met het zetmeel.
  • Wanneer het sap kookt meng je het sap met zetmeel erdoor.
  • Voeg de kersen toe, roer door en schenk dit nu op de oreo bodem.
  • Zet in de vriezer om af te koelen.
  • Klop de slagroom samen met de mascarpone, vanille suiker, poedersuiker en het vanille extract tot een mooie stijve massa.
  • Verdeel dit over de kersen en strijk glad.
  • Werk af met chocolade krullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Taart
Land van herkomst België