Oudejaarsavonddrank

Een kruidige warme wijn met een bijzondere karamelsmaak. Lekker met oliebollen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter rode wijn
  • 1 kaneel
  • wat kruidnagel
  • 1 stuk citroen
  • 1 sinaasappel
  • 10 suiker
  • 1 deciliter rum

Instructies

  • Verwarm de wijn in een roestvrij stalen of in een emaillen pan.
  • Breek het kaneelstokje, bind het samen met de kruidnagel en de citroenschil in een stukje kaasdoek bij elkaar en hang dit in de pan.
  • Snijd de sinaasappel in halve plakken en doe die erbij.
  • Laat de wijn 1 uurtje zachtjes trekken.
  • Drenk de suikerklontjes in de rum, zodat ze zich helemaal vol zuigen en leg ze vervolgens op een metalen schuimspaan.
  • Haal het kaasdoekbuideltje uit de pan, houd de spaan boven de pan en steek de klontjes aan, zodat ze smelten.
  • De karamel druppelt vanzelf door de gaatjes van de schuimspaan in de wijn.
  • Roer het Goed om.
  • Serveer de wijn warm en schep in ieder glas een paar mooie schijven sinaasappel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme dranken
Feestdagen etc Oud & Nieuw