Paprika-Chili tortilla bakje met Surinaams gekruid gehakt

Paprika Chili tortilla bakje met Surinaams gekruid gehakt

Recept categorie(ën) Rundvlees, Tortilla

Van wie is dit recept: Sandra Kemna
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven vóór op 170 graden en doe de tortilla wraps in een ovenvast schaaltje zodat de wraps een bakje vormen.
  • Die de bakjes 12 minuten in de oven en haal ze eruit.
  • Laat even afkoelen en haal de bakjes uit de schaaltjes.
  • Zo heb je leuke bakjes die je kunt vullen.
  • Fruit de ui aan in de becel en voeg de tomatenpuree en de trassipasta toe. Roerbakeven kort en doe de Greensweet Stevia Brown er bij.
  • Blus af met de sojasaus, ketjap en gembersiroop en voeg dan alle andere kruiden en de knoflook toe.
  • Rul het gehakt hierin gaar.
  • Vul de bakjes met het gehakt. (Ik had onderin ook wat rucola gedaan)

Tips

Je kunt ook een variant maken met veel minder punten (het is net waar je trek in hebt en hoeveel punten je nog mag eten). Vervang dan het gehakt voor zelf gemalen kipgehakt. Als je dat gehakt alleen van kip maakt, is het nog maar 4 punten per gevuld tortillabakje. Maal je kipgehakt van 300 gam kipfilet en 200 gram kipdijfilet, dan komt het op 6 punten per gevuld tortillabakje, het is een eigen keus. (LET OP: het kipgehakt uit de supermarkt is veel punten omdat die niet van alleen kipfilet is gemaakt dus je moet het echt zelf maken of aan een Turkse slager vragen of hij alleen kipfilet voor je wil malen tot gehakt)

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept