Paprika gevuld met tonijn uit de airfryer

Paprika gevuld met tonijn uit de airfryer

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn a 160 gram / in water (uitgelekt)
  • 1 blik olijven gevuld met ansjovis klein gesneden
  • 4 paprika’s uitgehold, kleur naar keus
  • 1 ui klein gesnipperd
  • 1 verse rode peper klein gehakt
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder gerookt
  • 1 eetlepel oregano gedroogde
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • verse peper en/of zout uit de molen naar smaak
  • PAM spray of wat olie

Instructies

  • Hol de paprika’s uit (zaden en zaadlijsten verwijderen)
  • Fruit de ui en de peper aan in wat PAM spray en voeg de tomatenpuree toe, roerbak even mee, doe de knoflook, tonijn, olijven met ansjovis erbij en meng goed.
  • Voeg het gerookt paprikapoeder en de oregano toe.
  • Proef even en voeg eventueel zwarte peper en/of zout uit de molen toe naar smaak. Ik zelf heb alleen wat zwarte peper toegevoegd omdat het gerecht door de olijven met ansjovis al zout genoeg is voor mij.
  • Wil je meer pit, voeg dan sambal oelek naar smaak toe.
  • Verwarm de airfryer (XL) vóór op 180 graden.
  • Vul de paprika’s met het tonijnmengsel en zet ze rechtop in een passende ovenvaste schaal.
  • Bereid de paprika’s in 15 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Vis