Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 blikjes tonijn a 160 gram / in water (uitgelekt)
- 1 blik olijven gevuld met ansjovis klein gesneden
- 4 paprika’s uitgehold, kleur naar keus
- 1 ui klein gesnipperd
- 1 verse rode peper klein gehakt
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 1 eetlepel pikante paprikapoeder gerookt
- 1 eetlepel oregano gedroogde
- 1 eetlepel tomatenpuree
- verse peper en/of zout uit de molen naar smaak
- PAM spray of wat olie
Instructies
- Hol de paprika’s uit (zaden en zaadlijsten verwijderen)
- Fruit de ui en de peper aan in wat PAM spray en voeg de tomatenpuree toe, roerbak even mee, doe de knoflook, tonijn, olijven met ansjovis erbij en meng goed.
- Voeg het gerookt paprikapoeder en de oregano toe.
- Proef even en voeg eventueel zwarte peper en/of zout uit de molen toe naar smaak. Ik zelf heb alleen wat zwarte peper toegevoegd omdat het gerecht door de olijven met ansjovis al zout genoeg is voor mij.
- Wil je meer pit, voeg dan sambal oelek naar smaak toe.
- Verwarm de airfryer (XL) vóór op 180 graden.
- Vul de paprika’s met het tonijnmengsel en zet ze rechtop in een passende ovenvaste schaal.
- Bereid de paprika’s in 15 minuten.