Paprika’s gevuld met pestotonijn uit de airfryer

Paprika’s gevuld met pestotonijn uit de airfryer

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 blikjes tonijn uit water / uitgelekt
  • 4 rode paprika uitgehold
  • 1 groene paprika in kleine blokjes
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 2 sjalotjes klein gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 rode peper ontzaad en klein gesneden
  • 1 klein potje groene pesto 90 gram
  • 75 gram zwarte olijf plakjes uitgelekt afgewogen
  • 1 klein potje kappertjes uitgelekt, 60 gram
  • 1 blikje ansjovis 46 gram (klein gesneden)
  • 60 gram 30+ kaas geraspte
  • 4 eetlepel(s) Remia fritessaus 5%

eventueel

Instructies

  • Verwarm de airfryer vóór op 180 graden (ik heb het in de Philips XXL gemaakt).
  • Fruit zonder extra toevoeging van olie de ansjovis, ui, knoflook, rode peper en gele en groene paprikablokjes een minuut of twee al roerend aan.
  • Voeg de pesto en de tonijn toe en roerbak even mee.
  • Draai het vuur uit en voeg de fritessaus, kappertjes, en de zwarte olijfplakjes toe.
  • Proef even en voeg eventueel peper en/of zout toe (ik heb het niet gedaan, ik vond de smaak goed genoeg)
  • Doe in de uitgeholde paprika’s een klein beetje geraspte kaas en vul met het tonijnmengsel.
  • Eindig ook met wat geraspte kaas bovenop.
  • Doe de paprika’s in een passende, ovenvaste schaal (ik gebruik gewoon een siliconen taartvorm) en doe de paprika’s met antispatdeksel in de airfryer.
  • Bereid de paprika’s in 15 minuten .

Notities / Tips / Wijnadvies

De vulling is genoeg om 8 paprika’s te vullen maar ik heb er 4 gevuld en de rest van de vulling gebruikt voor op mijn crackers de volgende dag. De punten zijn 3 punten en zijn dus berekend op de vulling, voor 8 personen, de paprika’s zijn 0 punten en dan moet je alleen de kaas nog apart rekenen, dat is voor 15 gram 1 punt (30+)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Vis