Pekingeend

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
wachten 30 minuten
Total time 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 4 eetlepels sojasaus licht
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 600 g eendenborstfilet
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 prei in dunne reepjes van 4 cm lang
  • 1 komkommer in reepjes van 4 cm lang
  • hoisinsaus

Instructies

Voorbereiden

  • Bloem in kom doen.
  • Al roerend 125 ml heet water in dun straaltje door bloem mengen en tot glad en soepel deeg kneden.
  • Als deeg erg plakkerig is nog extra bloem toevoegen.
  • Deeg afgedekt 30 minuten laten rusten.
  • In kom sojasaus, citroensap, honing en sherry tot marinade roeren.
  • Eendenborstfilets met velkant naar boven erin leggen en 30 minuten laten marineren.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 175 C.
  • Deeg tot lange rol van ca. 40 cm rollen en in 16 gelijke stukken snijden.
  • Stukken deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lapjes van ca. 6 cm doorsnee.
  • Bovenkanten bestrijken met sesamolie.
  • Telkens 2 deegrondjes met oliezijde op elkaar leggen, zodat er 8 dubbele deegrondjes zijn.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • endenborstfilets uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
  • Op velkant ca. 2 minuten bakken, keren en nog ca. 1 minuut bakken.
  • Eendenborstfilets met velkant naar boven in ovenschaal leggen.
  • Marinade erover schenken en bestrooien met peper.
  • In oven filets in nog 12-15 minuten vanbinnen rosé laten worden.
  • Intussen dubbele pannenkoekjes samen uitrollen tot dunne cirkel van ca. 15 cm doorsnee.
  • Een of twee ruime koekenpannen droog verhitten en in elke pan een dubbele pannenkoek 1-2 minuten per kant bakken tot deeg droog is en lichtbruine vlekken heeft.
  • Pannenkoeken van elkaar trekken als ze nog warm zijn.
  • Op bord onder aluminiumfolie warm houden.
  • Preireepjes in kom leggen.
  • Kokend water erop schenken en 1 minuut laten staan.
  • Prei afgieten.
  • Eendenborstfilets in repen snijden, vel eraf snijden.
  • Overdoen in schaal en serveren met pannenkoekjes, prei, komkommer en hoisinsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eetwijze:

Pannenkoekje op bord leggen en wat hoisinsaus erover verdelen. Reepjes eend, prei en komkommer erop leggen, pannenkoek oprollen en uit de hand eten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte
Land van herkomst China