Pekingeend
Equipment
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 4 eetlepels sojasaus licht
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels droge sherry
- 600 g eendenborstfilet
- 2 theelepels sesamolie
- 2 eetlepels olie
- 1 prei in dunne reepjes van 4 cm lang
- 1 komkommer in reepjes van 4 cm lang
- hoisinsaus
Instructies
Voorbereiden
- Bloem in kom doen.
- Al roerend 125 ml heet water in dun straaltje door bloem mengen en tot glad en soepel deeg kneden.
- Als deeg erg plakkerig is nog extra bloem toevoegen.
- Deeg afgedekt 30 minuten laten rusten.
- In kom sojasaus, citroensap, honing en sherry tot marinade roeren.
- Eendenborstfilets met velkant naar boven erin leggen en 30 minuten laten marineren.
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 175 C.
- Deeg tot lange rol van ca. 40 cm rollen en in 16 gelijke stukken snijden.
- Stukken deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lapjes van ca. 6 cm doorsnee.
- Bovenkanten bestrijken met sesamolie.
- Telkens 2 deegrondjes met oliezijde op elkaar leggen, zodat er 8 dubbele deegrondjes zijn.
- In koekenpan olie verhitten.
- endenborstfilets uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
- Op velkant ca. 2 minuten bakken, keren en nog ca. 1 minuut bakken.
- Eendenborstfilets met velkant naar boven in ovenschaal leggen.
- Marinade erover schenken en bestrooien met peper.
- In oven filets in nog 12-15 minuten vanbinnen rosé laten worden.
- Intussen dubbele pannenkoekjes samen uitrollen tot dunne cirkel van ca. 15 cm doorsnee.
- Een of twee ruime koekenpannen droog verhitten en in elke pan een dubbele pannenkoek 1-2 minuten per kant bakken tot deeg droog is en lichtbruine vlekken heeft.
- Pannenkoeken van elkaar trekken als ze nog warm zijn.
- Op bord onder aluminiumfolie warm houden.
- Preireepjes in kom leggen.
- Kokend water erop schenken en 1 minuut laten staan.
- Prei afgieten.
- Eendenborstfilets in repen snijden, vel eraf snijden.
- Overdoen in schaal en serveren met pannenkoekjes, prei, komkommer en hoisinsaus.