Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
ingrediënten voor de speculaas:
- 150 g roomboter of kokosolie
- 80 g honing
- 10 g speculaaskruiden
- 125 g havermeel
- 125 g volkoren speltmeel
- 4 eetlepel(s) amandel/haver/soja melk
- snufje zout
Ingrediënten voor de karamellijm:
- 300 g suiker
- Ingrediënten voor de fondant:
- 1 eiwit
- 200 g poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Kneed de boter, de honing, speculaaskruiden, het meel en zout goed door elkaar.
- Voeg de melk aan het beslag toe zodat het een soepel deeg wordt.
- Rol het deeg vervolgens dun (circa 0,5 cm) met een deegroller.
- Knip de vormen voor het huisje uit het template en leg die op het deeg.
- Snijd de vormen met een scherp mesje uit het deeg.
- Bak de onderdelen van het huisje op een bakplaat met bakpapier in circa 20 minuten op 180 °C goudbruin.
- Smelt 300 g suiker in een koekenpan, dit is het cement voor het huisje.
- Doop de afgebakken onderdelen van het huisje in de gesmolten suiker (karamel) en druk twee onderdelen tegen elkaar.
- Zet op deze manier het huisje in elkaar.
- Doe het eiwit in een kom en klopt het los.
- Voeg beetje bij beetje, al kloppend de poedersuiker toe totdat al het poedersuiker is opgenomen door het eiwit.
- Schep het fondant in een spuitzak en bewerk de huisjes.
- Strooi nog wat extra poedersuiker over de huisjes als voor een echte sneeuwlook