Pepernoten 4

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gram honing
  • 20 gram boter
  • 175 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 mespunt kardemom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Breng eerst de honing, de boter en de suiker aan de kook en roer tot alle suiker is opgelost.
  • Laat het nu afkoelen.
  • Klop de eieren met de melk los.
  • Roer 175 gr bakmeel, de kaneel, kruidnagels en de kardemom goed door elkaar en roer dit door de eieren en de melk.
  • Voeg dit alles toe het honingmengsel toe.
  • Roer er, als alles goed is vermengd, ook het resterende deel bakmeel door.
  • Kneed nu alles tot een soepel deeg en vorm er een bal van.
  • Strooi wat bloem op het werkvlak, duw de deegbol daarop plat en rol hem uit tot een plak van ± 1½cm dik.
  • Leg de deegplak op een beboterd bakblik en snijd er met een in heet water gedoopt mes blokjes van ± 1½ cm van.
  • Bestrijk het deeg met een beetje melk.
  • Zet het bakblik midden in de oven en bak de pepernoten in 12- 15 minuten gaar.
  • Laat de pepernoten op het bakblik afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas