Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng eerst de honing, de boter en de suiker aan de kook en roer tot alle suiker is opgelost.
Laat het nu afkoelen.
Klop de eieren met de melk los.
Roer 175 gr bakmeel, de kaneel, kruidnagels en de kardemom goed door elkaar en roer dit door de eieren en de melk.
Voeg dit alles toe het honingmengsel toe.
Roer er, als alles goed is vermengd, ook het resterende deel bakmeel door.
Kneed nu alles tot een soepel deeg en vorm er een bal van.
Strooi wat bloem op het werkvlak, duw de deegbol daarop plat en rol hem uit tot een plak van ± 1½cm dik.
Leg de deegplak op een beboterd bakblik en snijd er met een in heet water gedoopt mes blokjes van ± 1½ cm van.
Bestrijk het deeg met een beetje melk.
Zet het bakblik midden in de oven en bak de pepernoten in 12- 15 minuten gaar.
Laat de pepernoten op het bakblik afkoelen.