Perencake met chocolade

Perencake met chocolade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 225 gram suiker
  • 225 gram zeer zachte boter
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el melk
  • 150 gram chocolade druppels
  • 3 peren in stukjes gesneden. (Ik heb peertjes uit een glazen
  • pot gebruikt goed laten uitlekken)

Instructies

  • Meng alle ingrediënten behalve de chocolade en de peren met elkaar in de keukenmachine. Wanneer je een mooi beslag hebt voeg je de stukjes peer en de chocoladedruppels toe.
  • Roer met een spatel alles rustig onder elkaar.
  • Vet een bakvorm in en doe het beslag erin.
  • Bak af in ca 50 minuutjes in een voorverwarmde oven van 170°C.
  • Doe de prikkertest.
  • Na het bakken doe je de cake direct ontvormen.
  • De baktijd is afhankelijk van het soort bakvorm dat je gebruikt. Ik heb een brownie-vorm gebruikt en hierbij was de baktijd 40 minuutjes.
  • Ga je voor een cakevorm, dan kom je in de buurt van 50 à 60 minuten baktijd ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade / Fruit
Land van herkomst België