Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 eieren
- 225 gram suiker
- 225 gram zeer zachte boter
- 275 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 4 el melk
- 150 gram chocolade druppels
- 3 peren in stukjes gesneden. (Ik heb peertjes uit een glazen
- pot gebruikt goed laten uitlekken)
Instructies
- Meng alle ingrediënten behalve de chocolade en de peren met elkaar in de keukenmachine. Wanneer je een mooi beslag hebt voeg je de stukjes peer en de chocoladedruppels toe.
- Roer met een spatel alles rustig onder elkaar.
- Vet een bakvorm in en doe het beslag erin.
- Bak af in ca 50 minuutjes in een voorverwarmde oven van 170°C.
- Doe de prikkertest.
- Na het bakken doe je de cake direct ontvormen.
- De baktijd is afhankelijk van het soort bakvorm dat je gebruikt. Ik heb een brownie-vorm gebruikt en hierbij was de baktijd 40 minuutjes.
- Ga je voor een cakevorm, dan kom je in de buurt van 50 à 60 minuten baktijd ?