Perkedel Tahoe

gefrituurde tahoeballetjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram tahoe 3/4 blok
  • 1 kleine prei gesnipperde
  • ½ groene paprika
  • 2 theelepel maïzena
  • 2 losgeroerde eieren
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 dl olie
  • zout
  • verse peper

Instructies

  • Snij de tahoe in 4 tot 5 stukken.
  • Breng 3 dl water of bouillon aan de kook met theelepel zout.
  • Leg de tahoe erin en laat ze 3 min. koken.
  • Daarna laten uitlekken en drogen in een vergiet of zeef.
  • Zaad en lijsten van de paprika verwijderen en in uiterst kleine blokjes snijden.
  • Prak de tahoe zeer fijn en voeg zeer fijn gesnipperde prei en blokjes paprika toe.
  • Meng alles met de vingers goed door elkaar.
  • Roer de maïzena door de eieren tot een gladde massa.
  • Schenk deze over de tahoe en voeg knoflook, fijngehakte peterselie, wat zout, peper en nootmuskaat toe.
  • Opnieuw alles mengen en 15 min. op een koele pleklaten staan.
  • Maak dan balletjes zo groot als walnoten.
  • Bak ze in olie snel rondom bruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij de borrel. Omdat geen sojasaus verwerkt is smaken ook alle wijnen, sherry en port uitstekend hierbij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië