Pinda kokos curry

Pinda kokos curry

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • 1 tl ghee of kokosolie om in te bakken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 kleine rode ui
  • 2 handjes romeinse sla
  • 1 avocado
  • 2 handjes broccoli kiemen
  • 2 handjes rucola
  • 2 handjes spinazie
  • 4 eetlepel(s) zongedroogde tomaten hummus
  • 80 gram feta optioneel
  • zonnebloempitten optioneel

Dressing:

  • 1 eetlepel(s) mayonnaise
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 2 tl mosterd
  • ½ eetlepel(s) citroensap of appelazijn troebel
  • 1 tl honing of ahornsiroop

Instructies

  • Maak de champignons schoon, snijd de harde uiteinden bij het voetje van de champignons weg en snijd ze vervolgens in partjes of plakjes.
  • Verhit het samen met wat olie in een pan, roer goed en marineer het met kerriepoeder.
  • Roer nogmaals goed en laat het afkoelen.
  • Snijd ondertussen de rode ui en de romaine sla in kleine stukjes, snijd de avocado doormidden en lepel het “vlees” eruit en snijd het in partjes.
  • Verdeel vervolgens de sla, rode ui, champignons, avocado, broccoli kiemen, rucola, spinazie en hummus in een kommen en verkruimel eventueel de feta.
  • Maak de dressing door alles in een glas te doen en alles door elkaar te roeren.
  • Schenk over de salade, hussel alles door elkaar en geniet!

Notities / Tips / Wijnadvies

Houdbaarheid
2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch