Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 100 gram champignons
- 1 tl ghee of kokosolie om in te bakken
- 1 tl kerriepoeder
- 1 kleine rode ui
- 2 handjes romeinse sla
- 1 avocado
- 2 handjes broccoli kiemen
- 2 handjes rucola
- 2 handjes spinazie
- 4 eetlepel(s) zongedroogde tomaten hummus
- 80 gram feta optioneel
- zonnebloempitten optioneel
Dressing:
- 1 eetlepel(s) mayonnaise
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 2 tl mosterd
- ½ eetlepel(s) citroensap of appelazijn troebel
- 1 tl honing of ahornsiroop
Instructies
- Maak de champignons schoon, snijd de harde uiteinden bij het voetje van de champignons weg en snijd ze vervolgens in partjes of plakjes.
- Verhit het samen met wat olie in een pan, roer goed en marineer het met kerriepoeder.
- Roer nogmaals goed en laat het afkoelen.
- Snijd ondertussen de rode ui en de romaine sla in kleine stukjes, snijd de avocado doormidden en lepel het “vlees” eruit en snijd het in partjes.
- Verdeel vervolgens de sla, rode ui, champignons, avocado, broccoli kiemen, rucola, spinazie en hummus in een kommen en verkruimel eventueel de feta.
- Maak de dressing door alles in een glas te doen en alles door elkaar te roeren.
- Schenk over de salade, hussel alles door elkaar en geniet!
Notities / Tips / Wijnadvies
Houdbaarheid
2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast
2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast