Pindasoep 2

Creools
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pot pindakaas 500 gram
  • kip in stukken
  • 250 gram krabbetjes
  • 100 gram pekelvlees
  • 2 tomaten ontveld zonder zaden
  • 200 gram worteltjes in stukken
  • 1 bos(jes) bladselderie
  • 1 bouillonblokje
  • 1 preitje fijngesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 madame jeanette foelie
  • 4 pimentkorrels
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 liter water
  • 3 kruidnagels

Instructies

  • Doe alle ingredienten, behalve de pindakaas, in een pan met 2 liter water.
  • Laat de bouillon een uur trekken en zeef deze.
  • Snij het vlees in kleine stukjes.
  • Voeg zoveel water toe aan de bouillon tot het weer 2 liter is.
  • Breng de bouillon weer aan de kook.
  • Doe de pindakaas in een kom en roer die met een beetje bouillon tot een glad papje.
  • Voeg het papje al roerend bij de bouillon en zet het vuur lager.
  • Voeg de kip en het pekelvlees toe en laat het geheel sudderen tot er een dikke soep ontstaan is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er rijst of stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Suriname