Pittige garnalen-mosselen

Pittige garnalen / mosselen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • garnalen ontdooid / mosselen
  • 1 Spaanse peper
  • Chilisaus
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • TIP:
  • Ook heerlijk als gerechtje bij het gourmetten!

Instructies

  • Maak de knoflook schoon.
  • Haal de zaadlijsten uit de peper en snijd in grove stukken.
  • Doe de knoflook, peper, een paar takjes peterselie, een scheut olijfolie en flink wat Chilisaus in de blender en maal alles fijn.
  • Doe de marinade in een bakje en leg hierin de garnalen/mosselen voor ongeveer 2 uur.
  • Wok de garnalen/mosselen op middelhoog vuur totdat de marinade begint te karamelliseren.
  • Serveer de garnalen/mosselen warm en schep er iets van de gekaramelliseerde saus overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook heerlijk als gerechtje bij het gourmetten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gourmet / Tapas / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje