Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Breng een pan water met de kalkoen en de bouillonblokjes aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de kalkoen, met het de deksel op de pan, minimaal 1,5 uur trekken. Snipper intussen de ui.
- Haal de kalkoen uit de pan en zeef de bouillon.
- Fruit de ui aan in de boter.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat de even meebakken.
- Voeg de suiker, sambal en ketjap toe en laat even meebakken.
- Voeg de bouillon toe.
- Pluk het vlees van het bot en snijd fijn.
- Voeg het vlees toe aan de soep.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Proef of de soep pittig genoeg is.
- Voeg eventueel nog wat sambal toe.
- Vind je de soep te dun maak dan een papje van wat aardappelmeel en water en voeg dit aan de soep toe.
- Laat de soep nog even doorkoken.
- Serveer de soep in borden of kommen en geef er stokbrood bij.