Pittige tempé met bosui

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • frituurvet of -olie
  • ½ blok tempé
  • zout
  • 1 kleine ui
  • 4 bosuitjes
  • 1 eetlepel(s) olie
  • ½ teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis

Instructies

  • Verhit het frituurvet tot 190°C.
  • Snijd de tempé in dunne plakjes en halveer de plakjes overlangs, zodat er reepjes ontstaan.
  • Frituur de reepjes tempé in 5 minuten goudbruin en laat ze in een vergiet met keukenpapier uitlekken.
  • Bestrooi ze met zout.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes, even lang als de reepjes tempé.
  • Verhit de olie in een koekenpan of wok, bak de stukjes bosui 3 minuten en schep ze uit de pan.
  • Fruit in dezelfde olie de ui 3 minuten.
  • Pers de knoflook erboven uit en roer er de sambal en de ketjap door.
  • Schep de tempé en de bosuitjes door het ketjapmengsel en verhit nog 2 minuten.
  • Serveer met gebakken rijst en katjar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch