Pizza

Pizza van Jolanda's Bakhuisje

Voor ongeveer 5 pizza's van 25 cm doorsnede
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 Gram bloem
  • 500 ml Lauw/warm water
  • 50 ml Olijfolie
  • 50 Gram verse gist of 22 gram droge gist
  • 20 Gram zout

Instructies

  • Los de gist op in het water.
  • Doe de bloem, olijfolie en het zout in de Kitchenaid en laat dit al eens rustig draaien zodat alles gemengd is.
  • Voeg dan beetje voor beetje het water toe en laat de Kitchenaid zijn werk doen totdat de randen van de kom schoon zijn en je een mooie bal deeg hebt.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen en verdeel het daarna in 5 porties.
  • Leg de porties in ingevette bakblikken en laat nog eens een uur rijzen.
  • Vul de pizza met de door jou gekozen ingrediënten en kruid met peper en zout en droge Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, enz...).
  • Bakken op 250 graden ongeveer 15 minuten

Pizza Margarita:

  • is belegd met passata, mozzarella, uien en verschillende soorten geraspte kaas waaronder parmezaan.

Pizza Hawaï:

  • is belegd met passata, uien, gekookte ham, ananas en verschillende soorten geraspte kaas
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza