pizza marguerita

Pizza Marguerita van Astrid Veltman v2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de bodem:

  • 300 gram bloem
  • 20 gram gist
  • liter lauw water
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

voor de vulling:

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 300 gram Mozzarella
  • zout peper
  • 100 gram tomaten
  • 10 basilicumblaadjes
  • liter olijfolie

Instructies

  • Zeef de bloem boven een kom, druk in het midden een kuiltje en verbrokkel hierin de gist.
  • Giet het water op de gist en laat de gist hierin oplossen.
  • Bedek het gistmengsel met bloem en laat het geheel, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plaats 15 minuten rijzen.
  • Voeg het zout en de olijfolie toe en roer het geheel tot een glad, luchtig deeg.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde plak met een doorsnee van 30-35 cm uit en leg die op een ingevet bakblik.
  • Prik het deeg op verschillende plaatsen met een vork in.
  • Laat voor de vulling de gepelde tomaten in een zeef uitlekken, snijd ze in stukjes en verdeel ze over het deeg.
  • Droog de Mozzarella, snijd hem in plakjes en leg die eveneens op het deeg.
  • Bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • Was de verse tomaten, snijd ze in plakjes en leg die op de pizza.
  • Leg de basilicumblaadjes hier weer op en laat de pizza afgedekt 10-15 minuten rijzen.
  • Besprenkel de pizza met de olijfolie en bak hem 18-22 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië