Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de bodem:
- 300 gram bloem
- 20 gram gist
- ⅛ liter lauw water
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
voor de vulling:
- 1 blik gepelde tomaten
- 300 gram Mozzarella
- zout peper
- 100 gram tomaten
- 10 basilicumblaadjes
- ⅛ liter olijfolie
Instructies
- Zeef de bloem boven een kom, druk in het midden een kuiltje en verbrokkel hierin de gist.
- Giet het water op de gist en laat de gist hierin oplossen.
- Bedek het gistmengsel met bloem en laat het geheel, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plaats 15 minuten rijzen.
- Voeg het zout en de olijfolie toe en roer het geheel tot een glad, luchtig deeg.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde plak met een doorsnee van 30-35 cm uit en leg die op een ingevet bakblik.
- Prik het deeg op verschillende plaatsen met een vork in.
- Laat voor de vulling de gepelde tomaten in een zeef uitlekken, snijd ze in stukjes en verdeel ze over het deeg.
- Droog de Mozzarella, snijd hem in plakjes en leg die eveneens op het deeg.
- Bestrooi met zout en versgemalen peper.
- Was de verse tomaten, snijd ze in plakjes en leg die op de pizza.
- Leg de basilicumblaadjes hier weer op en laat de pizza afgedekt 10-15 minuten rijzen.
- Besprenkel de pizza met de olijfolie en bak hem 18-22 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.