Popiah

verse loempia's
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 grote slabladeren gehalveerd
  • 125 gr. tauge
  • 100 gr. komkommer in dunne reepjes
  • 100 gr. tofu stevige / goudgeel gefrituurd, in kleine blokjes
  • 2 eieren hardgekookte gepeld, grofgeprakt
  • 2 lap cheong Chinese worstjes 3 min. gekookt in water, in dunne plakjes
  • 2 el. rode chilipepers verse fijngehakt, zonder zaadjes
  • 8 teentjes knoflook met zout tot een pasta geperst
  • 4 el. tim cheong zoete zwarte Chinese saus

Omeletjes:

  • 125 gr. tarwebloem
  • 1 tl. zout
  • 300 ml. water
  • 5 eieren losgeklopt
  • 4 tl. plantaardige olie

Gekookte vulling:

  • 1 el. olie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode ui kleine of gewone ui, in dunne ringen
  • 1 el. gefermenteerde sojabonen bonensaus
  • 100 gr. varkenslende of varkensfilet, in reepjes
  • 100 gr. garnalen verse gepeld, koppen en darm aan rugzijde verwijderd
  • 250 gr. bamboescheuten uit blik, in dunne reepjes
  • 1 grote yam 250 gr. in dunne reepjes indien geen yam te krijgen is, dan 220 gr. extra bamboescheuten
  • 1 el. Chinese lichte sojasaus

Instructies

  • Voor de omeletjes bloem en zout un een kom doen, beetje bij beetje water toevoegen en er een glad beslag van roeren.
  • Pan verhitten, 1 tl olie over de bodem van de pan verdelen.
  • Een opscheplepel beslag in de pan doen en over de bodem verdelen.
  • Op een middelhoog vuur ongeveer 30 sec. laten stollen.
  • Keren en de andere kant op dezelfde manier baken.
  • Op een schaal leggen.
  • De andere omeletjes op dezelfde maniet bakken.
  • Voor de vulling olie verhitten.
  • Knoflook en uien glazig bakken.
  • Sojabonen toevoegen en 1 min. roerbakken.
  • Vuur hoog draaien, varkensvlees toevoegen en 1 min. roerbakken, tot het vlees verkleurt.
  • Garnalen toevoegen en 1 min. roerbakken.
  • Bamboescheuten, yam en sojasaus erbij doen.
  • Alle ingredienten vermengen, dan het vuur laag draaien.
  • Met het deksel op de pan 30 min. door laten koken.
  • Zo nodig af en toe 1 el. water toevoegen.
  • De vulling in een kom doen en af laten koelen.
  • De sla, tauge, komkommer, tofu, eieren en worstjes decoratief op een schaal rangschikken.
  • Samen met de omeletjes op tafel zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

De chilipeper, knoflook en zoete saus in aparte schaaltjes erbij zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Indonesië