Pork badun
Varkenscurry
Ingrediënten
- 800 gram varkenslappen
- 3 eetlepels olie
- 8 kerriebladeren
- 0,2 theelepel fenegriekzaden
- 2 middelgrote uien gesnipperd
- 1½ theelepel gember fijngeraspte verse
- 3 eetlepels ceylonees kerriepoeder
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel tamarindepulp
- 1 kleinpijpje kaneel
- 4 kardemompeulen
- 1 kop dikke kokosmelk
Instructies
- Snijd het varkensvlees in grote stukken.
- Verhit de olie in een grote pan en bak de kerriebladeren en fenegriekzaden tot zij bruin beginnen te worden.
- Voeg dan de ui en knoflook toe en bak op een laag vuur tot de ui zacht en goudgeel is.
- Voeg de gember, kerriepoeder, chilipoeder, zout, azijn en het varkensvlees toe.
- Bak op een hoog vuur onder goed roeren tot het vlees goed bedekt is met het kruidenmengsel.
- Knijp de tamarindepulp uit in een kop heet water, pers het door een zeef en verwijder de zaden.
- Voeg het tamarinde-extract, het pijpje kaneel en de kardemompeulen aan de pan toe, plaats een deksel op de pan en kook boven een laag vuur tot het vlees gaar is (± 1 uur).
- Voeg de kokosmelk toe en kook 10 minuten langer, zonder deksel.
- Schenk de jus in een andere pan en braad het vlees in zijn eigen vet (voeg, als het vlees niet vet genoeg is, 1 eetlepel ghee of olie toe).
- Voeg, als het vlees mooi bruin is, de jus weer toe en verhit de jus zonder deksel, tot dies heet en dik geworden is.