Pork badun

Varkenscurry
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram varkenslappen
  • 3 eetlepels olie
  • 8 kerriebladeren
  • 0,2 theelepel fenegriekzaden
  • 2 middelgrote uien gesnipperd
  • theelepel gember fijngeraspte verse
  • 3 eetlepels ceylonees kerriepoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel tamarindepulp
  • 1 kleinpijpje kaneel
  • 4 kardemompeulen
  • 1 kop dikke kokosmelk

Instructies

  • Snijd het varkensvlees in grote stukken.
  • Verhit de olie in een grote pan en bak de kerriebladeren en fenegriekzaden tot zij bruin beginnen te worden.
  • Voeg dan de ui en knoflook toe en bak op een laag vuur tot de ui zacht en goudgeel is.
  • Voeg de gember, kerriepoeder, chilipoeder, zout, azijn en het varkensvlees toe.
  • Bak op een hoog vuur onder goed roeren tot het vlees goed bedekt is met het kruidenmengsel.
  • Knijp de tamarindepulp uit in een kop heet water, pers het door een zeef en verwijder de zaden.
  • Voeg het tamarinde-extract, het pijpje kaneel en de kardemompeulen aan de pan toe, plaats een deksel op de pan en kook boven een laag vuur tot het vlees gaar is (± 1 uur).
  • Voeg de kokosmelk toe en kook 10 minuten langer, zonder deksel.
  • Schenk de jus in een andere pan en braad het vlees in zijn eigen vet (voeg, als het vlees niet vet genoeg is, 1 eetlepel ghee of olie toe).
  • Voeg, als het vlees mooi bruin is, de jus weer toe en verhit de jus zonder deksel, tot dies heet en dik geworden is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Varkensvlees
Land van herkomst India