Prosciuttorol

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 3 plakken prosciutto ham
  • 50 gram rucola sla
  • ½ avocado
  • 100 gram roomkaas

Instructies

  • Spoel de komkommer goed om onder koud stromend water.
  • Neem een dun schiller en haal deze over de komkommer heen.
  • De eerste 3 strengen zijn te dun en mag je dus weggooien of gebruiken voor iets anders,
  • je hebt gemiddeld 12 dungesneden plakjes komkommer nodig.
  • Let erop dat je de komkommer omdraait zodra je bij de pitjes komt,
  • dit gebruiken we niet, je rol heel sappig/nat van.
  • Leg alle slieren op een bord naast elkaar en zorg dat ze een halve centimeter overlappen.
  • Verdeel de plakjes prosciutto in tegen gestelde richting van de plakjes komkommer, de komkommer hoeft niet volledig bedekt te zijn.
  • Besmeer de gehele oppervlakte van de prosciutto met roomkaas en verdeel hier de sla over.
  • Snij een avocado in reepjes en leg deze bovenop.
  • Rol nu de komkommer rol zo strak mogelijk op, dit kun je vergelijken met het maken van sushi.
  • Snij de komkommer rol in stukjes en eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Vlees / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm