Quinoasushi met avocado

Quinoasushi met avocado

Porties: 30 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram rode quinoa
  • 60 ml sojamelk ongezoet
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 theelepel wasabi
  • ½ theelepel zout
  • ½ komkommer
  • 2 avocado
  • 5 norivellen
  • 100 gram wortel zoetzuur

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat afkoelen.
  • Doe ondertussen de sojamelk, olie, azijn, mosterd, wasabi en het zout in een hoge beker.
  • Mix in 30 sec. tot wasabi mayonaise.
  • Meng door de afgekoelde quinoa.
  • Snijd de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
  • Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen.
  • Snijd de avocado’s overlangs doormidden.
  • Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  • Snijd in de lengte in repen.
  • Wikkel het bamboematje in vershoudfolie.
  • Leg er een norivel op en verdeel daar een laag quinoa van ½ cm dik over.
  • Laat 4 cm aan de bovenzijde vrij.
  • Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer, avocado en wortel.
  • Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op.
  • Bestrijk de overlappende nori met een beetje water, zodat het blijft plakken.
  • Maak zo nog 4 rollen. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Sushi
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch