Rode Chili Pasta van Gratiskookboek.be

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor ongeveer 80 gram chili pasta = 4 opgehoopte eetlepels

  • 20 gr gedroogde rode pepers
  • 4 verse rode chillies de lange pepers, 15 tot 20 cm, niet de pikante kleine chilies
  • snuifje zout

Instructies

  • Laat de droge pepers een half uur weken in heet water. Ontdoe ze dan van de zaden en laat uitlekken.
  • Halveer de verse pepers in de lengte, en verwijder de zaden.
  • Doe de geweekte droge pepers, verse pepers en zout in een elektrische keukenrobot-mixer en mix (voeg eventueel wat water bij als het geheel niet door elkaar wil mixen)
  • Doe wat je niet direct nodig hebt in een luchtdichte container in de ijskast of verdeel in porties van 1 afgestreken eetlepel en vries in.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kan ze ook invriezen in een ijsblokjesbakje, elk blokje is ongeveer ½ afgestreken eetlepel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst America