Rode curry met bloemkool en gamba's

Romige Rode Curry met Bloemkool en Gamba's

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • Rijstolie
  • 12 flinke gamba's kort gebakken
  • 200 gram bloemkool geblancheerd
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • Vers basilicum bai horapa
  • Verse koriander
  • Instructies:

Instructies

  • Verhit wat olie in een wok en bak hierin de rode currypasta kort aan tot de aroma's vrijkomen.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel inkoken totdat er olieoogjes op de curry verschijnen.
  • Voeg de vissaus, suiker en lichte sojasaus toe en roer goed door.
  • Doe de gebakken gamba's en geblancheerde bloemkool in de curry en verwarm het geheel nog even.
  • Leg voor het serveren wat basilicumblaadjes en verse koriander op de curry als garnituur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:

Serveer deze curry met pandanrijst voor een compleet en smakelijk gerecht.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio vormt een goede combinatie met dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Vis
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Tarwevrij