Rode curry van kalkoen en boontjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g kalkoenfilet
  • 600 g sperziebonen
  • 4 eetlepel(s) Conimex Rode Curry Pasta
  • 300 g witte rijst
  • 2 uien
  • ½ eetlepel(s) Conimex Djintan gemalen komijn
  • Conimex Wok Olie
  • 4 eetlepel(s) Conimex Geraspte Kokos

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan (iets langer kan ook).
  • Snijd ondertussen de kalkoen in stukjes.
  • Haal de boontjes af (punten verwijderen en eventuele draden die langs de zijkanten kunnen lopen eraf trekken) en halveer ze.
  • Pel en halveer de uien en snijd ze in smalle boogjes (halve ringen).
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een kleine scheut olie toe en wok de kalkoen 2 minuten.
  • Wok de boontjes en de uien 5 minuten mee.
  • Voeg de djintan, de kokos en de curry pasta toe.
  • Goed mengen.
  • Schenk er 3 dl water bij en laat de curry 7 minuten pruttelen.
  • Verdeel de rijst over 4 kommen of borden en schep de curry erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Kroepoek Naturel, Mango Chutney en Geraspte Kokos op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Variatietip:

Je kunt voor een heerlijk smaakeffect aan de "curry" een scheutje gembersiroop toevoegen en wat verse koriander of basilicum. Door minder Curry Pasta te gebruiken wordt de curry minder scherp.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Gevogelte / Kalkoen
Land van herkomst Oosters