Rode currypasta

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui fijngesneden
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 12 fijngesneden rode pepers
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel koenjit gemalen kurkuma
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 eetlepel korianderblaadjes fijngesneden
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Laat 1 fijngesneden grote ui ± 5 minuten In 4 eetlepels plantaardige olie zachtjes bakken.
  • Voeg 12 fijngesneden rode pepers, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit), 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 eetlepel fijngesneden korianderblaadjes, 1 eetlepel azijn en 1 theelepel zout toe en laat het geheel ± 20 minuten zachtjes bakken.
  • Laat het mengsel afkoelen en pureer het met 1 eetlepel plantaardige olie toteen gladde pasta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker in curry's met schaaldieren en groenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept
Land van herkomst India