Rode vleescurry met gembermihoen en broccoli

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Was de broccoli en verdeel hem in roosjes.
  • Snijd vervolgens de steel in plakjes.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de broccoli toe aan het kokende water en laat ca. 5 minuten koken.
  • Direct afgieten, goed laten uitlekken en warm houden in de pan met het deksel erop.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes vlees 3 minuten.
  • Voeg de kruidenpasta en 1 dl water toe en laat het geheel 3-4 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
  • Direct afgieten in een vergiet, snel even met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Schep er gembersiroop door.
  • Verdeel de mihoen over vier borden, schep de broccoli ernaast en de curry er bovenop.
  • Bestrooi, zowel de curry als de broccoli met seroendeng.
  • Geef de sambal erbij om zelf nog meer pit toe te voegen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Kroepoek Naturel op tafel voor een knapperige "bite" en Mango Chutney om erbij te nemen voor een smakelijk accent.

Variatietip:

Vervang het vlees door een stevige visfilet, wok deze maar 2 minuten. Vervang de helft van de broccoli door bloemkool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vlees
Land van herkomst Oosters