Rodewijn-Wildfondue met Linzen

Geniet van deze Rodewijn-Wildfondue met Linzen voor een heerlijke en gezellige avond aan tafel!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 800 ml volle rode wijn
  • 2 potten wildfond of gevogeltefond à 380 ml elk
  • 200 g gekookte linzen uit blik

Instructies

  • Verhit de olie in een fonduepan en fruit hierin de gesnipperde rode ui met gemalen koriander gedurende 5 minuten op zacht vuur.
  • Blus de ui af met rode wijn en voeg de wildfond toe.
  • Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng de bouillon op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Giet de gekookte linzen af en schep ze in een kom.
  • Zet de fonduepan, kom met linzen en schalen met verschillende diphapjes op tafel.
  • Prik de ingrediënten met fonduevorken en laat ze enkele minuten gaar worden in de bouillon.
  • Na de maaltijd verdeel je de linzen over vier kommen en schenk je de wilde bouillon erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.

Om in de bouillon te garen:

  • plakjes eendenborst
  • plakjes parelhoenfilet
  • blokjes kalkoenschnitzel
  • blokjes hertenbiefstuk
  • blokjes konijnenrug
  • stukjes bleekselderij
  • repen groene (savooie)kool
  • kastanjechampignons
  • blokjes pompoen
  • beetgaar gekookte spruitjes
  • halve blaadjes witlof.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 8 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Wild
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij