Pittige Garnalen Roerbakmie

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g tijgergarnalen diepvries
  • 2 uien gesnipperd
  • 5 eetlepels roerbakolie
  • 1-2 theelepels sambal oelek naar smaak
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 400 g Chinese roerbakmix
  • 250 g roerbakmie met ei
  • 3 eetlepels ketjap manis

Instructies

  • Ontdooi de tijgergarnalen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok.
  • Bak hierin de gesnipperde ui samen met de sambal oelek en gemalen laos.
  • Voeg de Chinese roerbakmix toe en roerbak gedurende 5 minuten.
  • Doe de roerbakmie en 600 ml warm water erbij.
  • Roerbak totdat al het water is opgenomen.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen gedurende 3 minuten.
  • Breng de mieschotel op smaak met ketjap en eventueel peper.
  • Verdeel de roerbakmie over vier borden en schep de gebakken garnalen er bovenop.
  • Serveer met atjar of een komkommersalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voeg extra groenten toe zoals paprika of taugé voor een gezonde en kleurrijke twist.
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht en zorgt voor een verfrissende combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Roerbakken / Wokken / Vis / Zeevruchten