Pittige Kalkoen Roerbakschotel

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 300 g broccoliroosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g kalkoenblokjes
  • 1 zakje mix voor groente roerbakgerecht broccoli-kip, 62 g
  • 75 g ongezouten cashewnoten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
  • Verdeel de broccoli in kleinere roosjes.
  • Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de kalkoenblokjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de broccoli toe en roerbak nog eens 4 minuten.
  • Voeg de paprika toe en roerbak nog 3 minuten.
  • Roer de mix voor groente roerbakgerecht met 300 ml water door het geheel en breng al roerend aan de kook.
  • Laat nog 7 minuten sudderen terwijl je blijft roeren.
  • Bestrooi de schotel met cashewnoten en serveer met rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een Chardonnay past goed bij dit gerecht, maar als je van een iets kruidiger smaak houdt, probeer dan een Viognier.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen / Noten / Roerbakken / Wokken