Pittige Kalkoen Roerbakschotel
Ingrediënten
- 300 g snelkookrijst
- 2 zoete puntpaprika's
- 300 g broccoliroosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 g kalkoenblokjes
- 1 zakje mix voor groente roerbakgerecht broccoli-kip, 62 g
- 75 g ongezouten cashewnoten
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
- Verdeel de broccoli in kleinere roosjes.
- Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de kalkoenblokjes gedurende 3 minuten.
- Voeg de broccoli toe en roerbak nog eens 4 minuten.
- Voeg de paprika toe en roerbak nog 3 minuten.
- Roer de mix voor groente roerbakgerecht met 300 ml water door het geheel en breng al roerend aan de kook.
- Laat nog 7 minuten sudderen terwijl je blijft roeren.
- Bestrooi de schotel met cashewnoten en serveer met rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Chardonnay past goed bij dit gerecht, maar als je van een iets kruidiger smaak houdt, probeer dan een Viognier.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g