Roergebakken gehaktballetjes

Recept categorie(ën) Roerbakken / Wokken, Rundvlees
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Astrid Veltman
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Meng 2 eetlepels Japanse kruidenmix en 1 klein ei door 400 gr rundergehakt en vorm er kleine balletjes van.
  • Verhit in een ruime pan of wok 1 1/2 eetlepel olie en roerbak de gehaktballetjes in ± 7 minuten bruin een gaar.
  • Voeg 2 uien in ringen, 250 gr prei in ringen en de inhoud van 1 blik maïskorrels (inh. 200 gr) toe en bak deze al omscheppend 5 minuten mee.
  • Voeg het sap van 2 grote mandarijnen, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing en 1 dl kippenbouillon toe en breng de saus aan de kook.
  • Bind de saus met wat allesbinder.
  • Strooi 25 gr katjang pedis over het gerecht.
  • Geef er een bolletje rijst bij.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept