Roergebakken gehaktballetjes
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 2 eetlepels Japanse kruidenmix
- 1 klein ei
- 400 gram rundergehakt
- 1 ½ eetlepel olie
- 2 uien
- 250 gram prei
- 1 blik
- maïskorrels (inh. 200 gr)
- 2 grote mandarijnen
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 dl kippenbouillon
- 25 gram katjang pedis
- bolletje rijst
Bereidingswijze:
- Meng 2 eetlepels Japanse kruidenmix en 1 klein ei door 400 gr rundergehakt en vorm er kleine balletjes van.
- Verhit in een ruime pan of wok 1 1/2 eetlepel olie en roerbak de gehaktballetjes in ± 7 minuten bruin een gaar.
- Voeg 2 uien in ringen, 250 gr prei in ringen en de inhoud van 1 blik maïskorrels (inh. 200 gr) toe en bak deze al omscheppend 5 minuten mee.
- Voeg het sap van 2 grote mandarijnen, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing en 1 dl kippenbouillon toe en breng de saus aan de kook.
- Bind de saus met wat allesbinder.
- Strooi 25 gr katjang pedis over het gerecht.
- Geef er een bolletje rijst bij.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook