Roergebakken gehaktballetjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels Japanse kruidenmix
  • 1 klein ei
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ½ eetlepel olie
  • 2 uien
  • 250 gram prei
  • 1 blik
  • maïskorrels inh. 200 gr
  • 2 grote mandarijnen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 dl kippenbouillon
  • 25 gram katjang pedis
  • bolletje rijst

Instructies

  • Meng 2 eetlepels Japanse kruidenmix en 1 klein ei door 400 gr rundergehakt en vorm er kleine balletjes van.
  • Verhit in een ruime pan of wok 1 1/2 eetlepel olie en roerbak de gehaktballetjes in ± 7 minuten bruin een gaar.
  • Voeg 2 uien in ringen, 250 gr prei in ringen en de inhoud van 1 blik maïskorrels (inh. 200 gr) toe en bak deze al omscheppend 5 minuten mee.
  • Voeg het sap van 2 grote mandarijnen, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing en 1 dl kippenbouillon toe en breng de saus aan de kook.
  • Bind de saus met wat allesbinder.
  • Strooi 25 gr katjang pedis over het gerecht.
  • Geef er een bolletje rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees