Roergebakken mihoen met tofu en prei

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g mihoen
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 bakken roerbaktofu pittig gekruid a 180 g
  • 4 cm verse gemberwortel fijngehakt
  • 150 g shii-takes in dunne plakjes
  • 1 prei in dunne ringen
  • 125 g tauge
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel droge sherry
  • ½ zakje verse koriander a 15 g, fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

  • Mihoen in stukken breken en in kom doen.
  • Overgieten met kokend water en 15 seconden laten wellen.
  • In vergiet afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
  • In wok olie verhitten en tofu ca. 5 minuten roerbakken.
  • Knoflook, gember en shii-takes toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Mihoen, prei, tauge, sojasaus en sherry erdoor scheppen en alles al omscheppend nog 5 minuten bakken.
  • Koriander erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Overdoen in een schaal en besprenkelen met sesamolie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Mie / Roerbakken / Wokken / Vleesvervangers
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch