Roergebakken mihoen met tofu en prei
Equipment
Ingrediënten
- 250 g mihoen
- 3 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 2 bakken roerbaktofu pittig gekruid a 180 g
- 4 cm verse gemberwortel fijngehakt
- 150 g shii-takes in dunne plakjes
- 1 prei in dunne ringen
- 125 g tauge
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel droge sherry
- ½ zakje verse koriander a 15 g, fijngehakt
- 1 eetlepel sesamolie
Instructies
- Mihoen in stukken breken en in kom doen.
- Overgieten met kokend water en 15 seconden laten wellen.
- In vergiet afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
- In wok olie verhitten en tofu ca. 5 minuten roerbakken.
- Knoflook, gember en shii-takes toevoegen en 2 minuten meebakken.
- Mihoen, prei, tauge, sojasaus en sherry erdoor scheppen en alles al omscheppend nog 5 minuten bakken.
- Koriander erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
- Overdoen in een schaal en besprenkelen met sesamolie.