Roergebakken spruitjes met kalkoen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 gram spruitjes
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram hazelnoten
  • 350 gram kalkoenfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 11/2 dl kippenbouillon
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • peper zout
  • 2 eetlepels fijngehakte bladselderij

Instructies

  • Pel en snipper de ui en maak de spruitjes schoon.
  • Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil dun af en pers de vrucht uit.
  • Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
  • Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
  • Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de ui en de spruitjes hierin al omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de kalkoenreepjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
  • Voeg de sinaasappelrasp en het sap, de bouillon, de worcestershiresaus, watpeper en zout toe, breng dit aan de kook en kook dit nog ± 4 minuten.
  • Schep de hazelnoten en de selderij erdoor en serveer met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kalkoen
Land van herkomst Nederland